HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. augusztus 2., csütörtök

Receptem a Mindmegette ajánlásával: Török lecsó (Menemen)

Receptem a Mindmegette ajánlásával: Török lecsó (Menemen)
Már közel másfél éve nem küldök új receptet a Mindmegetté-nek, ezért nagyon meglepődtem, amikor megláttam ezt a receptet az újak között. Ráadásul ez a recept többször is megjelent a Mindmegetté-nél az elmúlt 2 évben, még a a facebook-on is ott volt 2016. szeptemberében.

Receptajánló


Török lecsó (Menemen)


A facebook-on való friss megjelenés:

"A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek ebédre készítettem"


mindmegette.hu
Hobbychef receptje.

A facebook -on egy kommentben kifogást emelt egy olvasó: Monika Orsosova Hàt nem igy eszik

Ezt válaszoltam neki: "Monika!  Hidd el, az igazi név a Menemen! "A menemen, más néven török lecsó hagyományos török étel, melynek alapanyaga tojás, paradicsom, zöldpaprika és fűszerek, például őrölt bors, só és oregánó. Wikipédia" A fotón a félkész állapot látható. Előttem rejtélyes okok miatt a Mindmegette ezt a fotót tette fel. Sajnos most utólag nem engedi a rendszer új fotó feltöltését. A blogomon látható. Hasonlít a mi tojásos lecsónkra. Még a' 70 -es évek 2. felében volt alkalmam egy török család vendégeként először megkóstolni,. Ezt követően még több mint fél tucatszor voltam Törökországban. Most utólag a neten megnéztem 2 török szakács menemenjét, bár erre is igaz, mint a magyar lecsóra, hogy ahány szakács, annyiféle étel. Leginkább a mi tojásos lecsónkra hasonlít. Mellesleg a lecsó a törököktől, szerbektől (gyuvecs) került hozzánk, de a világ számos részében ismerik különböző változatait. A legismertebb talán a Ratatouille.  "

Az én menemen-em tálalva:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése