HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. július 14., szombat

Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsával

Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsával


A kamrában kerestem valamit, amikor kezembe akadt egy zacskó sárgaborsó. Sorállományú katonai szolgálati időm alatt gyakran ez volt ebédre, ezért soha nem lett kedvencem. Mivel már sok éve nem ettem, gondoltam most teszek vele egy kísérletet, s főzök egy krémlevest.

Hozzávalók:


  • 20 dkg feles sárgaborsó
  • 1 db burgonya
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 db marhahús-
    leveskocka
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dl víz
  • 4 ek tejföl
  • 1 db magos pogácsa
  • szezámmag
  • durván őrölt chili

Elkészítés:

Előző este a sárgaborsót beáztatom.

Másnap a hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felkockázom, a sárgaborsóval együtt annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Sózom, borsozom. Belemorzsolom a leveskockát, beleteszem a babérlevelet.

Kb. 45 perc elteltével egy botmixerrel összeturmixolom. Belekeverem a tejszínt, felforralom.

A pogácsát felszeletelem, megpirítom.

Tálaláskor szedek a tányérba levest, a közepére kanalazok tejfölt, tördelek bele pogácsát, szórok rá szezámmagot, chilit,  s locsolok rá olívaolajat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése