HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. február 11., vasárnap

Fehérboros gombás-tejszínes sertéstarja brokkolival, krumplipürével, párolt káposztával

Fehérboros gombás-tejszínes sertéstarja brokkolival, krumplipürével, párolt káposztával


Egy igazán finom vasárnapi ebéd.

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéstarja
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 kicsi brokkoli
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 3 db krumpli
  • 1 ek vaj
  • egy kicsi káposzta fele
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • cukor
  • köménymag
  • 1 ek fehérborecet

Elkészítés:

A gombát felszeletelem, a hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom.

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, összetöröm, sózom, vajjal kikeverem.

A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzöm.

A hagymát aprítom, a káposztát legyalulom.

Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, a cukrot karamellizálom, olajon a hagymát megdinsztelem, rászórom a káposztát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet. Megpárolom.

A hús mindkét oldalát kevés olajon megpirítom. Félrerakom.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadom a vajat, ezen üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a  gombát. Locsolok rá bort, majd  tejszínt. Sózom, borsozom, és reszelek rá szerecsendiót.

Kb. 5 perc után ráteszem a hússzeleteket, egyet rottyantok rajta és lehet tálalni.

A tányérra teszek egy szelet húst, kanalazok rá gombaszószt, rakok mellé egy brokkoli virágot, egy kupac krumpli pürét, s halmozok még rá párolt káposztát. Fehér borral fogyasztom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése