HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 6., vasárnap

Töltött padlizsán és paradicsom, baconba tekert krumplival csőben sütve

Töltött padlizsán és paradicsom, baconba tekert krumplival csőben sütve


Kedvenc töltött zöldségeim.

Hozzávalók :
  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 20 dkg vagdalt hús
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt

Elkészítés:

A krumplikat felteszem héjában főni. A padlizsánt hosszában kettévágom, s kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm. A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, a tálba teszem  A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a  paradicsom húst a tálba teszem. A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.

A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.

A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconba, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a hegyespaprikát is.

A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen, 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grill fokozatra és 200 C fokon 10-15 percig tovább sütöm.

Épp a teraszon ettem, amikor megjelent kedves-drága feleségem, elkezdett pfujolni, hogy mi ez az éktelen büdös, hogy az étel tocsog a zsírban, hogy legalább 1 kg zsírt tettem rá, hogy ez undorító, hogy tudom ezt a szart egyáltalán megenni. Jó étvágyat nekem! Köszönöm a kedves szavaid drága feleség!






2 megjegyzés:

  1. Köszönöm Mónika. Visszaadtad az önbecsülésemet.
    Remélem, nem csalódsz, s ízleni fog ez az ételem.

    VálaszTörlés