HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 1., kedd

Húsos ravioli medvehagymás fehérboros sajtszósszal

Húsos ravioli medvehagymás fehérboros sajtszósszal

Hozzávalók :
  • 1 tasak (250 gr) setéshússal töltött ravioli                    
  • vaj
  • liszt
  • főzőtejszín
  • tej
  • 5 levél medvehagyma
  • 1 kisebb medvehagyma + virág
  • 2 db újhagyma zöld szára
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió 
  • capri bogyó
  • sajt
  • fehér bor
Elkészítés:

A fokhagymát, medvehagymát és petrezselymet aprítom, az újhagyma szárát karikára vágom. A sajtot megreszelem. A tésztát felteszem főni.

Egy serpenyőben vajon fokhagymát, s kevés lisztet kicsit megpirítok, felengedem tejjel és tejszínnel, fűszerezem, öntök hozzá bort. Beleteszem medvehagymát, petrezselymet, capribogyót. a A tűzről levéve hozzákeverem a sajt felét.

A tésztát leszűröm, s egy adagot tányérra szedek, locsolok rá a szószból, szórok rá sajtot,  s díszítem medvehagymával, s medvehagymavirággal.


Sajnos a fotók életlenek lettek. A második adag fogyasztásánál majd újra lefotózom, s ha jobb lesz, majd feltöltöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése