HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 17., szerda

Paprikás krumpli füstölt csípős kolbásszal

Paprikás krumpli füstölt csípős kolbásszal

Ma a feleségem mondta, hogy egyek a főztjéből, ami paprikáskrumpli volt. Nos, én egy kicsit változtattam rajta. Vágtam bele csípős füstölt parasztkolbászt, szórtam rá bőségesen csípős őrölt pirospaprikát, őrölt fekete borsot, köménymagot és díszítettem chilipaprikával. Céklasalátát ettem hozzá.



7 megjegyzés:

  1. A férjem egyik kedvenc étele, holnapra ezt rendelt tőlem. De mi - vagy inkább én - nem esszük ilyen csípősen. Én is majd Pick míves parasztkolbászt teszek bele. Én még nokedlit is teszek bele külön a végén a tálaláskor, mert az anyósomtól a férjem kedvéért át kellett vennem ezt a főzési szokást, de finom is vele, mert szinte olyan mint egy pörkölt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én többnyire "natúr" csinálom, de készült már tarhonyával is. De nokedlivel még finomabb. Azt hiszem, legközelebb én is úgy készítem. Azt tudom, hogy Te nem szereted olyan csípősen, mint én. De arról nem szólt a fáma: Te teszel bele köménymagot? (Nálam ez, akár a csípősség és a kolbász, fontos kellék. Mint ahogy például a gulyáslevest, a párolt káposztát, s a céklasalátát sem tudom köménymag nélkül elképzelni.A feleségem igen.)

      Törlés
    2. Készítsed el nokedlivel, mert tényleg finom. Én a paprikás krumpliba nem teszek köménymagot, ezt még soha nem hallottam, még szakácskönyvekben sem olvastam. De a gulyáslevesbe, céklasalátába igen, a párolt káposztába nem. A fűszerekkel úgy vagyok, hogy melyik mibe való azt használom, de amibe valamelyik nem való, akkor nem, és szerintem a paprikás krumpliba nem való a kömény. Tudom, hogy erre azt mondanád, hogy ahány ház annyi szokás, és ez így van. Foghatjuk erre is, hogy mibe mi való és mi nem. Csinálja mindenki úgy ahogy ő szereti.

      Törlés
    3. Kíváncsiságból megnéztem néhány receptet. A zöménél van benne köménymag , pl.:
      http://www.femina.hu/recept/4_kiados_paprikas_krumpli_receptje
      Ahol nem volt, ott hozzászólásban reklamálták.

      Törlés
    4. Ahogy írtam - és tőlem lehet más vélemény - szerintem nem való bele. És nálam ezután sem lesz benne. Aki reklamálja tegye bele a sajátjába.

      Törlés
    5. O.K. Nem akarom rád erőszakolni, hogy tegyél a paprikás krumpliba köményt, csupán azt kívántam megjegyezni, hogy rajtam kívül sokan így szeretik, s az interneten is számos receptben előfordul.

      Törlés
  2. Kedvenc kajám! Gyermekkoromban gyakran ettük, legnagyobb örömömre! A csípősséggel amióta megbarátkoztam, azóta én is így eszem. A köménymaggal ki fogom próbálni!
    Céklával nagyon finom! :-)

    VálaszTörlés