Zöldségleves húsvéti maradékokból
A blogok nézegetése közben gyakran látok újrahasznosítást. Nos, tegnap, amikor hazajöttem, a feleségem mondta, hogy van a teraszon leves, amit meg kellene enni, mert megromlik. Tegyek hozzá tejfölt.Kiderült, hogy karfiol levesről van szó, ami Húsvétkor készült, de végül is nem került az asztalra. Miután találtam a hűtőben még mást is, úgy döntöttem, hogy nem tejfölös karfiol levest eszem, hanem egy gazdag zöldséglevest.
A hűtő további kincsei: daragaluska, ami a fácán ragúleveshez készült, dinsztelt vegyes zöldség (szintén nem került az asztalra), ezenkívül volt még felszeletelt csiperke gomba, aminek nem tudom, mi lett volna a sorsa.
No, ezeket én szépen házasítottam, sóztam, borsoztam, vágtam bele chili paprikát, s ez lett az eredmény:
Azt hiszem, sikerült egy tartalmas zöldséglevest összehoznom, néhány perces mikrózás után egy finom levest kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése