HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 14., vasárnap

Kertünk sarka

Kertünk sarka

Ezek a képek a kertünk hátsó, bal sarkában készültek, ahol a két kutyánk: Rocky (dobermann) és Zseni (vizsla) pihennek. Itt nyílnak a legszebb virágok, amik most a tavaszi napsütésben teljes pompájukban virítanak.








9 megjegyzés:

  1. Szép!! Épp tegnap beszélgettünk a Párommal, hogy a gyümölcsfák virágozni kezdtek, mi lesz, ha egy hideg eső jön rájuk. Megint az egekben lesz a gyümölcs ára, ha egyáltalán lesz...
    Régebben nekünk is volt több gyümölcsfánk, amikor a meggyfa virágzott, egy hideg eső szó szerint elmosta a termést, utána soha többet nem is virágzott a fa, ki is vettük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a megbolondult időjárásban szegény gyümölcsfák komoly veszélyben vannak, hiszen a nappali 20 C fok feletti hőmérséklet után jön a hajnali 0 C fok, ill. akár a talajmenti fagy is.

      Törlés
  2. Júúúúj én biztos, hogy nem temetnék el kutyát a kertemben egyet sem, nem hogy kettőt. Pedig nekünk is elpusztult már a dobermannunk. A sírján nőtt virágokat pedig biztos, hogy nem szagolgatnám, és ahogy látom még gyümölcsfa is van ott, abból sem ennék. Ott tapostok, járkáltok fölöttük? Nekem ez morbid. De nem vagyunk egyformák - még jó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit eltúlzod. A virágokat fényképeztem, s nem szagolgattam. Nem taposunk rajtuk, mert van egy járda (a fényképen is látszik), azon közlekedünk, nem a sírjaik felett. Az emberi temetőkben sem a halottak felett közlekednek! A szeretett állatoknak azzal adtuk meg a tiszteletet, kegyeletet, hogy nem egy egy dögtemetőbe dobattuk be, hanem a kertünkben temettük el, s virágokat ültettünk a sírjukra. Sok ember van eltemetve a temető árkában, de még a jelölt sírokban fekvőket sem látogatja senki, sírjukat nem gondozzák. A feleségem, szép virágokat ültetett a sírjaik fölé. Nem tudom, mi ebben a morbid.
      Egyébként tavaly márciusban is mutattam néhány képet Rocky sírja feletti virágokról, akkor nem ütköztél meg rajtuk.
      Szerintem, mi nagyobb szeretettel emlékezünk meg a kutyáinkról, mint sok ember a hozzátartozóiról.

      Törlés
    2. Az utolsó mondatod nagyon igaz. Tavaly márciusban biztos nem figyeltem annyira, hogy Rocky kutyátok a kertben lett eltemetve. Tisztelet, kegyelet szép dolog és ha Ti így éreztek ez szívetek joga. Én csak leírtam, hogy én nem tenném. Annak ellenére, hogy volt kutyánk én azért nem vagyok annyira elvakult az állatokkal. Meg van az embernek és az állatnak is a helye az életben is és az elmúlás után is. Hogy sok sírt nem látogatnak ez is igaz, de lehet, hogy már nincsenek hozzátartozók, vagy közben messzire költöztek vagy idősek a hozzátartozók, sok ok van amiért nem mennek a sírokhoz. Persze ez az én véleményem, de mindenki azt csinál amit akar. Szerintem nem kéne rossz néven venned a véleményem.

      Törlés
    3. Szerintem az morbid, hogy valaki utálkozik egy virágtól, ami egy kutya sírja fölött nyílt. Senki nem mondta, hogy meg kell szagolni, vagy pláne nem megenni. Szerintem szép dolog, hogy megemlékeztek az állatokról és méltóképp vannak eltemetve, ahogy megérdemlik - ugyanolyan élőlények, mint az ember, és ugyanannyi joguk van élni a Földön, mint nekünk.

      Törlés
    4. Nem szándékozom más blogját a másokkal való vitára használni, de megszólítottál kedves Lujza. Lehet azt is mondani, hogy utálkozom, mert a kutya tetemének a földjéből táplálkozik a növény. Én sem mondtam, hogy meg kell szagolni, hanem azt, hogy nem szagolnám meg. Élőlénynek élőlények, de ne hogy már ugyan olyan legyen mint az ember. Az ember és az állat között óriási különbség van. Még nincs és nem is lesz olyan, hogy kutyatemető, de az embernek ha meghal van temető. Hogy egy gazda mit csinál az elpusztult állatával az a szíve joga. A véleményemet pedig fenntartom.

      Törlés
  3. Még annyit írnék a kutya kertbe temetésével kapcsolatban és ezzel befejeztem - ami az elvesztésén túl még gyakorlati probléma is - hogy sokan azért temetik a kertjükbe - ha van kertjük - mert sajnálják a több tízezer forintot a hamvasztásra vagy - mint ahogy Ti is nem akartátok, hogy elvigye a gyepmester stb. Kertes házban élők ugyan eltemethetik az otthonukban a kertbe, de az állati maradványok veszélyes hulladéknak számítanak, ezért szigorú szabályok vonatkoznak az elhantolásra. Ezt tudom a mi esetünkből amikor elaltatták a dobermanunkat. Mi nem temettük volna sehogy sem a kertünkbe, de ha akartuk volna sem lehetett volna, mert csak 50 kg súlyig lehet, a kutyánk pedig 70 kg-os volt. Az 50 kg-os kutyából is csak évente egyet lehet a kertben eltemetni, és előírás, hogy milyen mélyre, és milyen távolságra a szomszéd kerítésétől - volt már ennek be nem tartása miatt a szomszéd részéről feljelentés. Ugyanis a bomló állati tetem veszélyezteti a földet, esetleg még az ivóvízet is. Tiszteletet és kegyeletet emlegetsz kedves Endre, de én szakértőtől tudom, hogy állatokkal szemben nem létezik olyan, hogy kegyeletsértés. Természetes a részemről, hogy én soha nem bántanék, nem kínoznék, nem ölnék meg semmilyen állatot és ha beteg gyógyíttattam a mi kutyánkat is, mert a fájdalmat minden élőlény érzi és szenved. Ezt pedig sem nézni, sem tűrni nem bírja egy szerető gazda. Ezen tehát segíteni kell, ezért következett nálunk az altatás, és az elvitetés, mert a kertünkbe soha nem temetném sok okból, abból pl. az egyik a fent leírt egészségügyi...

    VálaszTörlés