Tejszínes, gombás, medvehagymás, kapribogyós, sajtos tortellini
Itt van a medvehagyma szezonja. Ezért ebbe az ételbe is került belőle.Hozzávalók :
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 levél medvehagyma
- petrezselyemlevél
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 3 db chili paprika
- kapribogyó
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- rozmaring
- olíva olaj
- főzőtejszín
- 1 zacskó (25 dkg) sajtos tortellini
A vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát, petrezselymet aprítom, a gombát, chili paprikát szeletelem, a paprikát karikára vágom.
Egy serpenyőben a vörös hagymát és fokhagymát megdinsztelem, rádobom a paprikákat és a gombát, szórok rá kapribogyót. Fűszerezem, ráteszem a medvehagymát és petrezselymet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, locsolok rá tejszínt.
Közben megfőztem a tortellinit.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, pakolok rá a gombás szószból, díszítem petrezselyemzölddel és medvehagymával.
A recept megjelent a Hírkereső napi Gasztro Top-ján:
12:20 - Néger kocka VI. (Mindmegette)
12:20 - Gombás-medvehagymás tortellini (Mindmegette)
12:20 - Aranygaluska V. (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése