HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 11., csütörtök

Tejszínes, gombás, medvehagymás, kapribogyós, sajtos tortellini

Tejszínes, gombás, medvehagymás, kapribogyós, sajtos tortellini

Itt van a medvehagyma szezonja.  Ezért ebbe az ételbe is került belőle.

Hozzávalók :
  • 20 dkg csiperke gomba         
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • petrezselyemlevél
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 3 db chili paprika
  • kapribogyó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olíva olaj
  • főzőtejszín
  • 1 zacskó (25 dkg) sajtos tortellini
Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát, petrezselymet aprítom, a gombát, chili paprikát szeletelem, a paprikát karikára vágom.

Egy serpenyőben a vörös hagymát és fokhagymát  megdinsztelem, rádobom a paprikákat és a gombát, szórok rá kapribogyót. Fűszerezem, ráteszem a medvehagymát és petrezselymet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, locsolok rá tejszínt.

Közben megfőztem a tortellinit.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, pakolok rá a gombás szószból, díszítem petrezselyemzölddel és medvehagymával.



A recept megjelent a Hírkereső napi Gasztro Top-ján:

12:20 - Néger kocka VI. (Mindmegette)
12:20 - Gombás-medvehagymás tortellini (Mindmegette)
12:20 - Aranygaluska V. (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése