Mángoldos, medvehagymás rigatoni füstölt lazaccal, fehér borral
Hozzávalók :- 4 db nagyobb mángold levél
- 4 db medvehagyma levél
- 1/2 zacskó (25 dkg) mezzi rigatoni
- 1 tasak (10 dkg füstölt lazac)
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperke gomba
- chili paprika
- kapri bogyó
- főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- olíva olaj
- fehér bor
- gouda sajt
- chili paprika (díszítésnek)
A tésztát felteszem főni. Közben aprítom a hagymát, fokhagymát, chili paprikát, az újhagymát karikára vágom, a mángoldot, medvehagymát és gombát szeletelem. A lazacot kockára vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon dinsztelem a hagymát, fokhagymát, újhagymát, ráteszem a lazacot, öntök hozzá tejszínt, fűszerezem, hozzáadom a mángoldot, medvehagymát, gombát, kapribogyót, chili paprikát, locsolok rá fehér bort.
Végül hozzákeverem az al dente megfőzött, leszűrt tésztát, tálalok. A tésztára reszelek gouda sajtot, s díszítem chili paprikával és medvesajttal.
P.S. Ez a receptem bekerült a Hírkereső Napi Gasztro Top listájába:
8.
- Sült zeller szeletek recept - Gyors ebéd
(FemCafé - r)
A
zellernek minden részét felhasználhatjuk. Nem csak levesekbe kiváló a
gumója, vagy a szára, akár nyersen is fogyasztható nagy mennyiségben is.
Nagyon jól hangzik, imádom a lazacot, be tudnék vacsorázni belőle:)
VálaszTörlés