HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 20., szombat

Mángoldos, medvehagymás rigatoni füstölt lazaccal, fehér borral

Mángoldos, medvehagymás rigatoni füstölt lazaccal, fehér borral

Hozzávalók :
  • 4 db nagyobb mángold levél
  • 4 db medvehagyma levél
  • 1/2 zacskó (25 dkg) mezzi rigatoni
  • 1 tasak (10 dkg füstölt lazac)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperke gomba
  • chili paprika
  • kapri bogyó
  • főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • olíva olaj
  • fehér bor
  • gouda sajt
  • chili paprika (díszítésnek)
Elkészítés:

A tésztát felteszem főni. Közben aprítom a hagymát, fokhagymát, chili paprikát, az újhagymát karikára vágom, a mángoldot, medvehagymát és gombát szeletelem. A lazacot kockára vágom.

Egy serpenyőben kevés olajon dinsztelem a hagymát, fokhagymát, újhagymát, ráteszem a lazacot, öntök hozzá tejszínt, fűszerezem, hozzáadom a mángoldot, medvehagymát, gombát, kapribogyót, chili paprikát, locsolok rá fehér bort.

Végül hozzákeverem az al dente megfőzött, leszűrt tésztát, tálalok. A tésztára reszelek gouda sajtot, s díszítem chili paprikával és medvesajttal.




P.S. Ez a receptem bekerült a Hírkereső Napi Gasztro Top listájába:
8.
- Sült zeller szeletek recept - Gyors ebéd (FemCafé - r)
A zellernek minden részét felhasználhatjuk. Nem csak levesekbe kiváló a gumója, vagy a szára, akár nyersen is fogyasztható nagy mennyiségben is.

1 megjegyzés: