HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 27., szombat

Hagymaleves újhagymával, medvehagymával, fehérborral, reszelt sajttal

Hagymaleves újhagymával, medvehagymával, fehérborral, reszelt sajttal

Hozzávalók
  • 1 db nagy  vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db nagy krumpli
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyem zöld
  • 1 db marha húsleves kocka
  • gouda sajt
  • őrölt fekete bors
  • csülök zsírja
Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom, a hagymát, újhagymát karikára, a krumplit kockára vágom, a zöldjét és a medvehagymát szeletelem, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem.

A csülök zsírját (csülök darabkákkal) egy edénybe teszem ezen megdinsztelem a hagymát, az újhagyma fehérjét, a medvehagyma szárát. Feleresztem vízzel, belemorzsolom a húsleves kockát, fűszerezem. Amikor már a krumpli és megpuhult, beleteszem az újhagyma zöldjét, a medvehagymát, öntök bele bort. Elzárom, tálalok.

A tányérba merek levest, szórok rá sajtot, s díszítem medvehagymával, chili paprikával.



P.S. Ez a receptem bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ba:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése