Medvehagymás, gombás, paradicsomos, újhagymás, sajtos omlett
Hozzávalók :- 2 db tojás
- 5 levél medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperke gomba
- 1 db paradicsom
- 1 szál újhagyma zöldjével
- petrezselyem
- 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
- chili paprika
- tej
- liszt
- só
- őrölt fekete bors
- chili szósz
- gouda sajt
- extraszűz olíva olaj
A petrezselymet, fokhagymát aprítom, a négy medvehagymát, s a gombát szeletelem, az újhagymát, a hegyes paprikát és a chilit karikára, a paradicsomot négybe vágom, kettőt félreteszek, a többit kockára vágom. A tojásokat felverem, a lisztet, tejet belekeverem, fűszerezem.
Egy serpenyőben az olajat felhevítem, benne a hagymát, paprikát, majd a többi zöldséget is rátéve, megdinsztelem, majd félreteszem. A serpenyőbe ismét öntök kevés olajat, beleöntöm a tojást, megsütöm. A felére ráhelyezem a tölteléket, locsolok rá chili szószt, reszelek rá sajtot, a másik felét díszítem medvehagymával és paradicsommal.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Top-jába
P.S. 1. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.09.22.) Gasztro Top-jába:
Egy gyors, laktató étel, kenyérrel fogyasztva főételnek is elégséges. Vagy nagyétkűeknek fejedelmi reggeli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése