HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 13., szombat

Gombás, medvehagymás, paradicsomos omlett

Gombás, medvehagymás, paradicsomos omlett

Hozzávalók :
  • 2 db tojás
  • tej
  • liszt
  • 3 db csiperke gomba
  • 6 levél medvehagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom 
  • 2 db chili paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
 Elkészítés: 

A tojásokat felverem, sózom, borsozom, öntök bele tejet, szórok rá lisztet, vágok rá petrezselymet, chili paprikát, összekeverem.

A gombát felszeletelem, a paprikákat, újhagymát,  karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomból vágok egy karikát, a többit és a medvehagymát darabolom.

Egy serpenyőben olajon dinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, félreteszem.

A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, beleöntöm a tojást, sülés közben kavargatom, húzogatom. A felére rápakolom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, tányérra teszem. Rakok rá egy szelet paradicsomot, díszítem medvehagymával,  petrezselyemzölddel.





A medvehagymának most van a szezonja, igyekszem kihasználni.

P.S. Ez a receptem felkerült a Hírkereső Gasztronomiai Toplistájára:


P.S.2. A mai (13.04.15.) előrébb lépett:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése