Gombás, medvehagymás, paradicsomos omlett
Hozzávalók :- 2 db tojás
- tej
- liszt
- 3 db csiperke gomba
- 6 levél medvehagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db chili paprika
- 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olívaolaj
A tojásokat felverem, sózom, borsozom, öntök bele tejet, szórok rá lisztet, vágok rá petrezselymet, chili paprikát, összekeverem.
A gombát felszeletelem, a paprikákat, újhagymát, karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomból vágok egy karikát, a többit és a medvehagymát darabolom.
Egy serpenyőben olajon dinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, félreteszem.
A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, beleöntöm a tojást, sülés közben kavargatom, húzogatom. A felére rápakolom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, tányérra teszem. Rakok rá egy szelet paradicsomot, díszítem medvehagymával, petrezselyemzölddel.
A medvehagymának most van a szezonja, igyekszem kihasználni.
P.S. Ez a receptem felkerült a Hírkereső Gasztronomiai Toplistájára:
P.S.2. A mai (13.04.15.) előrébb lépett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése