HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 2., kedd

Búcsú a Húsvéttól

Búcsú a Húsvéttól

A Húsvétot ezekkel a képekkel búcsúztatom:





Még mindig  nincs tavasz, bár sütött a nap, amikor a fotókat készítettem, ma viszont megint borult, s eső is esett, fagypont körüli a hőmérséklet. Legalább bent a szobában lássak virágot, remélem Ti is gyönyörködtök bennük.

4 megjegyzés:

  1. Igen, én is már a hideget búcsúztatnám! tényleg csodálatosak a virágok :)

    VálaszTörlés
  2. Igen én is elbúcsúztam a húsvéttól, meg a fárasztó háziasszonyi teendőktől, de már jó lenne magunk mögött hagyni a hideget is. Nagyon elegem van belőle, pedig itt Budapesten azért annyira nem panaszkodhattunk. Az országnak voltak olyan részei ahol elképesztő állapotok voltak.
    A virágaitok nagyon szépek. Én is úgy vagyok ezzel mint Ti, hogy a cliviámban gyönyörködök, ami most még szebb mint amikor lefényképeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most feledem, hogy kultúrember vagyok. Rohadtul elegem van már a télből. A pokolba kívánom már a hideget, a sötétséget, a magas gáz és villanyszámlákat. Bár sok mindenben nem értek egyet Gerendás facebookos bejegyzésével, a legszívesebben én is emigrálnék az egyenlítő közelébe. S nemcsak az időjárás miatt! Fiatalabb koromban többször is kínáltak fel jobbnál jobb állásokat - igaz Európában - s én hülye nem fogadtam el, itthon akartam bizonyítani. Ma már nagyon bánom. Csak annak örülök, hogy a lányom úgy látszik mégis csak okosabb, mint én, hiába a a sok diplomám, summa cum laude, szakértői oklevelem, nyelvvizsgám, ő belátta, hogy itthon nem boldogulhat, s külföldön keresi a szerencséjét. Egyelőre úgy tűnik, meg is találta. Már existenciát teremtett magának.
      A cliviád gyönyörű. Nekünk több is van, de csak egy virágzik, annak a szegénynek viszont nincs levele!?!?

      Törlés
    2. Hát igen a gázszámlánk nekünk is magas. Elegünk van már az egész télből. Tele van a hócipőnk. Nekem az Édesapám volt olyan beosztásban, hogy lehetett volna diplomata, nagykövet akkor az egyik minisztériumban dolgozott, és nem élt a lehetőséggel, mert annyira az országunk volt a mindene. Pedig az 1960-as években az nem kis dolog volt.
      A lányod már megtalálta a helyét, és jól teszi ha ott jobban tud boldogulni és nincs honvágya, mert sokan ezért nem mennek el. Nekem is nagy a honvágyam, bele tudnék betegedni. Sokszor voltam külföldön, és sokfelé, de még akkor is ha tudtam, hogy egy-két hét múlva hazamegyek, azt is nehezen bírtam. Úgy hogy megértettem az Édesapám döntését.Több generációs rokonaim élnek az Amerikai Egyesült Államokban. Az első rokon 1914-ben ment ki a családjával, ő a nagymamám öccse volt, és az ő leszármazottai élnek ott.

      Törlés