HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 22., hétfő

Zombie Fruit-Drink (cocktail) - Michael Jackson: Thriller

Zombie Fruit-Drink (cocktail) - Michael Jackson: Thriller

Halloween alkalmából kreáltam ezt az italt.

 Hozzávalók
  • 4 db kiwi
  • 5 cl vodka
  • 1 cl vörösbor
  • édes chili szósz
  • cayenne bors
  • citrom
  • 1 tk cukor
  • piros koktélcseresznye
Elkészítés:

A hozzávalókat kiveszem a hűiőből. A kiwiket egy pohárba szeletelem, rászorom a cukrot, ráöntöm a vodkát, a vörösbort, facsarok bele citromot, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, s teszek rá egy koktélcseresznyét

Egy korábbi koktélom:

Zombie Drink


Nézzétek, s halgassátok meg az italhoz passzoló zenei klippet:

Michael Jackson Thriller



6 megjegyzés:

  1. Honnan a csudából szerzel te ilyen klipeket?
    A hideg kirázott tőle - de jó volt!

    VálaszTörlés
  2. Én meg sem néztem, de így is az lett a véleményem ami marisz57-é, hozzá gondolva, hogy nekem nem lett volna jó. A tv-ben sem nézek se trillert, pláne horror filmeket. Van annyi borzalom a világban és itt nálunk a mi hazánkban is, mindenapra jut gyilkolás, rablás, lakások kigyulladása, balesetek, nem nézek hasonló borzalmakat mégha az csak eljátszás akkor sem. Az a fiatalember aki megölte az édesanyját és a nagyanyját azt mondta, hogy előtte horror filmet nézett. Persze ennek a gyereknek valami nagy baj van az agyával, mert sokan néznek ilyen filmeket, de nem lesznek gyilkosok. Mindenesetre az ilyen hajlamúaknak jó példa.
    A Halloween-ről pedig az a véleményem, - annak ellenére , hogy én is tavaly betettem róla egy írást és szolid tökfaragásokat, és lehet, hogy most is írok róla, és azt amit most is írok - hogy nem kéne mindent átvennünk a nyugattól és amerikából. Vannak nekünk hagyományaink a halottainkkal kapcsolatban, ami a csendes emlékezésről szól, nem pedig a Mindenszentek napján rendezett partikról, ijesztgetésekről, hangoskodásról - amiről egyébként azt olvastam, hogy amerikában még gyilkosságok is történnek ezen a napon, ennek jegyében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A horrort én sem szeretem, nem is nézem. De a Thriller-nek fantasztikus a zenéje és a koreogrifája.
      Ha valakiben gyilkos ösztön lapul, nem kell ahhoz feltétlen horrort néznie, hogy gyilkosságot kövessen el. (A filmgyártás előtt is voltak brutális gyilkosságok!)
      A nyugati szokások - ha akarjuk, ha nem - előbb-utóbb térthódítanak nálunk is. Nekem pédául tetszik a Hálaadás (Thanksgiving), amikor legalább egyszer egy évben összejön a család akár többezer kilométerről is, s elfogyasztják a ropogósra sütött pulykát. Bár szép a mi Karácsonyunk - a német nyelvterületről származó - Stille Nacht, Heilige Nacht, ahol a Jézuska hozza az ajándékot - de tőlem az amerikai Merry Christmas - amikor örömünnepként fogjuk fel a Karácsonyt, ahol a Mikulás ajándékoz, s az emberek zenélnek, táncolnak - sem áll messze. De tőlünk keletre, az oroszoknál, sem Jézuskát várják a gyarekek, a Дед Мороз hozza az ajándékot, mintahogy a finneknél is a lapföldi Mikulás: Joulupukki. Szerintem örülni kell a sokszínűségnek, s amellett, hogy őrizzük saját hagyományainkat, befogadónak kell lennünk más szokások, kultúrák iránt is.

      Törlés
    2. Igen, tudom, hogy milyen hagyományai vannak a Karácsonynak szerte a világban a különböző országokban, de itt most nem erről van szó, mert a mi Karácsonyunkat és a halottak napi hagyományainkat sem féltem magunktól idősebbektől, mert tőlünk már nem vehetik el. De a fiatalok, akik majd nem látnak mást csak a buta Halloweent, meg a Valentinozást stb., ami egyre csak terjed és terjed, akkor eltűnik egy idő után a magyarok hagyománya, mert nem lesz aki továbbadja nekik. Itt nem a sokszínűség el nem fogadásáról vagy más kultúrák, szokások ellenzéséről van szó, hanem arról, hogy ez idegen tőlünk. Szerencsére a magyarok többsége jól megvan a mi hagyományainkkal és szokásainkkal. Ha úgy van ahogy írod, hogy örüljünk a sokszínűségnek stb., akkor miért van az, hogy a mi szokásainkat senki nem veszi át a világban, csak nekünk kell minden hülyeséget átvenni? Megmondom, hogy miért, mert sok nép sokkal tradicionálisabb nálunk... Nálunk már csak vidéken a régi öregek adják át a tudományukat, a népművészet, régi népi szokások, gasztronómia stb. terén, meg olvashatunk erről, hogy régen mi volt, de sokan nem gyakorolják. Sokan az ünnepeinket úgy fogják fel, hogy végre elmehetek egy vidéki szálodába fürödni.

      Törlés
    3. Azért a világ is vett át tőlünk dolgokat: gulash, tshardash, rubik kocka, palinka, s még lehetne a hungaricumokat sorolni. Újabban Forma 1 versenyzők kalocsai mintás ruhában versenyeznek, versenymotorkerékpárra pingáltatnak kalocsai mintát. A népi hagyományainkat pedig már az én generációm, sőt a szüleink se nagyon követték. Változóban a világ! Se la vie!

      Törlés
  3. A mai oldalmegjelenítések száma (a jelen pillanatban): 486
    Halloween, Witches' blood/Hexensblut/Boszorkányok ...42
    Zombie koktél 34
    Vampir-Drink/Vámpír ital 33
    Hallowen 32
    Zombie Fruit-Drink (cocktail) - Michael Jackson: T...25

    A látogatók több mint 42 %-a a Hallowen-nel kapcsolatos bejegyzésekre volt kiváncsi a TOP 5-ben, az egyéb kisebb számú oldalmegnyítások ebben nincsenek benne.
    S ehhez még hozzátartozik, hogy már hetek óta (az én legnagyobb megdöbbenésemre)ez figyelhető meg. A legjobb receptjeim, más tárgyú bejegyzéseim iránt nem volt ekkora érdeklődés.

    VálaszTörlés