HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 15., hétfő

Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal


Egy izgalmas delikatesz, ha szereted a rákot..

Hozzávalók :
  • 3 db óriási (dia 12 cm) csiperkegomba
  • 3 púpozott evőkanál rizs
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás 
  • 1/2 doboz (10 dkg ) édesvízi rák 
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • édes chili szósz
  • Vegeta
  • extraszűz olíva olaj
  • citrom
  • ketchup

Elkészítés:

A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba.  Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem  a karikára vágott chili parikát, aprított petrezselymet, összekeverem.

A gombákat beteszem egy serpenyőbe,  meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, s a chiliszósszal. Adok rá, s alá olívaolajat, s beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.

Tálaláskor a tányérra rakok egy gombát, meg egy felet,  rájuk petrezselyemlevelet,  s  locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig -  a hasonló étkek esetében -  most is vörösborral kísérem le.




P.S. A recept megjelent a Hírkereső Gasztróban, a Mindmegette alapján:



1 megjegyzés: