HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 24., szerda

Bruschetta pizzasonkával, tojással, Mozzarellával, paradicsommal és, és, és ...

Bruschetta pizzasonkával, tojással, Mozzarellával, paradicsommal és, és, és ...


Bruschetta, olasz saláta! Már csak egy finom olasz vörösbor kell hozzá.

Hozzávalók
  • 1 szelet toast kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 vastag szelet pizzasonka
  • 1 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 zacskó Mozzarella mini golyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 6 szem fekete magnélküli olívabogyó
  • 1/2 citrom
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikom levelek
Elkészítés:

A tojást keményre főzöm.
A tojást, a hagymát és paradicsomot szeletelem, a citromból levágok 2 szeletet.
A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm a fokhagymával, csorgatok rá olívaolajat, a tányérra helyezem, rá a pizzasonkát, nyomok rá chili szószt,  köré  elrendezem a többi hozzátevőt. Meglocsolom olívaolajjal és citromlevet csavarok rá, fűszerezem.

Vörösborral fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése