HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 23., kedd

Diós-almás pite rummal ízesítve

Diós-almás pite rummal ízesítve

Hozzávalók:

Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás
Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 15-20 dkg cukor
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • rum (opcionális)
  • gríz
A tetejére:
  • porcukor /vanílliás porcukor

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben..
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjával, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.

Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk  fahéjjal. Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk,  villával megszúrkodjuk, megkenjük tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe,  kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.




5 megjegyzés:

  1. Bocsánat, de 2 dkg vajból 40 dkg liszttel hogyan gyúrsz tésztát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen sehogy, az írásnál lemaradt egy 0. Nem vettem észre, bocsi. Már javítottam. Köszi, hogy felhívtad a hibára a figyelmemet.

      Törlés
    2. finom kis süti ez

      Törlés
  2. Nahát! Csak nemhogy sütésre adtad a fejed?

    VálaszTörlés