HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 1., hétfő

Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon

Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon


A karalábénak szép nagy egészséges levelei voltak. A vevők többsége ezt eldobta, nem volt szívem otthagyni, hasznosítottam.

Hozzávalók :
  • 1 db karalábé zöldjével
  • 20 db nagy karalábélevél
A töltelékhez:
Hozzávalók: 
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg marha-sertés darálthús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika 
  • kakukkfű
  • Vegeta
Egyéb hozzávalók: 
  • 2 db vastag szelet császárszalonna
  • 1 db vastag szelet füstölt sonka
  • 1/2 szál füstölt csípős kolbász
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • tej
  • főző tejszín
  • füstölt sajt
  • fehér bor
  • koriander levél
Elkészítés:

1./ Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm.
A hagymákat, chili és paradicsompaprikákat,  s a gombát  aprítom  Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.
2./ A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)
3./ A császárszalonnát, sonkát kevés olíva olajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.
4./ Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olíva olajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé kockákból, s a  szalonnából, sonkából, fűszerezem.  Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek,  a kolbász, s a fűszerek.
5./ A végén öntök rá tejet,  főző tejszínt, s fehér bort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá piros paprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen. Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.

Tálaláskor vágok egy kockát,  a tányérra helyezem, locsolok rá chili szószt s rakok rá egy koriander levelet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése