HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 5., péntek

Baconba tekert, túróval töltött gombafejek krumpliágyon lecsókolbásszal

Baconba tekert, túróval töltött gombafejek krumpliágyon lecsókolbásszal


A töltött gombafejek és paradicsomok nem csak finomak, de nagyon mutatósak is.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy krumpli
  • 14 db csiperke gomba
  • 1 db nagy Lucullus paradicsom
  • 7 szelet bacon
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál lecsó kolbász
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom.

A gombáknak eltávolítom a törzsét, a paradicsomot kettévágom, kivájom. A törzset  és a paradicsom belsejét aprítva egy keverőtálba teszem.

A bacon szeleteket félbevágom, betekerem a gombákat, s rárakom a krumplira, a paradicsomokat szintén,  fűszerezem

A keverőtálban a túrót, tejfölt, tojást, aprított petrezselyem és zeller levelet, valamint újhagymát fűszerezés után összekeverem, s beletöltöm a gombákba és paradicsomokba.

A lecsókolbász héját lehúzom, felkarikázom, s beteszem a serpenyőbe, mindegyikre helyezek egy karika paprikát. Meglocsolom egy kevés olajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Amikor megsült, tálalok. A tányérra szedek egy paradicsomot, mellé krumplit, rá gombafejeket és kolbászt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése