HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 30., vasárnap

Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal

Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal


Ázsiai ihletésű leves.

Hozzávalók :

  • 1 db karalábé zöldjével
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet bacon
  • 4 db garnéla rák
  • petrezselyem
  • tej
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • marhahús leveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • chiliszósz

Elkészítés:

A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olíva olajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.

Őrlök rá még borsot, fehér borral fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése