HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 21., csütörtök

Vörösboros káposztaleves füstölt csípős kolbásszal, tejfölösen

Vörösboros káposztaleves füstölt csípős kolbásszal, tejfölösen


Karácsonyi hangulatot előkészítőtő leves.

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk zsír
  • 0,5 sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 3 db babérlevél
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 2 púpozott ek liszt
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • chili

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára vágom, felszeletelem a kolbászt.

Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a répát és a krumplit, majd a káposztát.

Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort. Végül behabarom a lisztes tejföllel.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem paprikával és chilivel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése