Vörösboros káposztaleves füstölt csípős kolbásszal, tejfölösen
Karácsonyi hangulatot előkészítőtő leves.
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyított káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk zsír
- 0,5 sárgarépa
- 1 db krumpli
- 3 db babérlevél
- 3 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- 10 dkg füstölt csípős kolbász
- 2 púpozott ek liszt
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl tejföl
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- chili
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára vágom, felszeletelem a kolbászt.
Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a répát és a krumplit, majd a káposztát.
Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort. Végül behabarom a lisztes tejföllel.
Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem paprikával és chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése