HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 22., péntek

Vörösboros babfőzelék füstölt csípős kolbásszal és kemény tojással

Vörösboros babfőzelék füstölt csípős kolbásszal és kemény tojással


A babfőzeléket ezúttal kolbásszal és tojással készítettem.

Hozzávalók :

  • 20 dkg tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 2 ek olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 tk ecet
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg füstölt csípős kolbász

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.

Másnap a babot elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.

Olajon megsütöm a kolbászt, félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A kolbászt, a tejfölt beleteszem, vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, összekeverem, s felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérba a levesből, teszek rá egy félbevágott tojást. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése