Vörösboros babfőzelék füstölt csípős kolbásszal és kemény tojással
A babfőzeléket ezúttal kolbásszal és tojással készítettem.
Hozzávalók :
- 20 dkg tarkabab
- 1 babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 2 ek olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 tk ecet
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- 15 dkg füstölt csípős kolbász
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom.
Másnap a babot elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.
Olajon megsütöm a kolbászt, félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A kolbászt, a tejfölt beleteszem, vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, összekeverem, s felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérba a levesből, teszek rá egy félbevágott tojást. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése