Vörösboros húsgombócos káposzta füstölt csípős kolbásszal, tejföllel
Ennek az ételnek a receptjét még nem tettem fel, ezért most közzéteszem.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés darált hús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg savanyított káposzta
- 1 db babérlevél
- só
- őrölt fekete bors
- 2-3 szem borókabogyó
- 10 dkg füstölt csípős kolbász
- 1 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili paprika
Elkészítés:
Először a húsgolyót készítem el. Ehhez a szalonnát kockára vágom és a hagymát aprítom.
A szalonnát lesütöm, majd egy tálba teszem. A zsiradékon a felszeletelt kolbászt is megsütöm, félreteszem. A zsiradékon megpirítom az aprított hagymát, a tálba teszem. A darált húst is megkapatom fehéredésig, szintén megy a tálba. A tálban lévőkhöz adok egy tojást, fűszerezem, összekeverem. Vizes kézzel gombócokat formázok.
Egy fazékban a káposztát babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal el kezdem főzni, majd beleteszem a gombócokat. Beleteszem a a chili paprikákat, s beleöntöm a vörösbort.
Tálaláskor szedek a káposztából és a gombócból, ráteszem a sült kolbász szeleteket, a paprika karikákat, a tejfölt és egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése