HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 20., szerda

Vörösboros húsgombócos káposzta füstölt csípős kolbásszal, tejföllel

Vörösboros húsgombócos káposzta füstölt csípős kolbásszal, tejföllel


Ennek az ételnek a receptjét még nem tettem fel, ezért most közzéteszem.


Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés darált hús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 szem borókabogyó
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 1 dl tejföl 
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika

Elkészítés:

Először a húsgolyót készítem el. Ehhez a szalonnát kockára vágom és a hagymát aprítom.

A szalonnát lesütöm, majd egy tálba teszem. A zsiradékon a  felszeletelt kolbászt is megsütöm, félreteszem. A zsiradékon megpirítom az aprított hagymát, a tálba teszem. A darált húst is megkapatom fehéredésig, szintén megy a tálba. A tálban lévőkhöz adok egy tojást, fűszerezem, összekeverem. Vizes kézzel gombócokat formázok.

Egy fazékban a káposztát babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal el kezdem főzni, majd beleteszem a gombócokat. Beleteszem a a chili paprikákat, s beleöntöm a vörösbort.

Tálaláskor szedek a káposztából és a gombócból, ráteszem a sült kolbász szeleteket, a paprika karikákat,  a tejfölt és egy chilit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése