HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 23., szombat

Vörösboros resztelt csirkemáj sós krumplival, almapaprikával

Vörösboros resztelt csirkemáj sós krumplival, almapaprikával


Bár már több receptet is tettem fel resztelt csirkemájról különböző köretekkel, most mégis írok receptet, főleg azért mert ez az étel nem olajjal, vagy sertészsírral készült, hanem csirkezsírral. Feleségem minden héten vesz nagyobb mennyiségű csirkefarhátat, amit megfőz a kutyának és a környékből a kertünkbe szokott macskáknak. A farhátat gondosan megtisztítja - akár emberi fogyasztásra is alkalmas lenne kellő fűszerezéssel - s a zsírt lefölözi. Nos ezzel készült ez az étel.

Hozzávalók:


  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db nagy chilipaprika
  • őrölt erős pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • csirkezsír
  • 1 dl vörösbor
  • ecetes almapaprika

Elkészítés:


A zsíron egy serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat, chilit és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával, majorannával éskakukkfűvel ízesítem.

Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott, hártyáitól megszabadított, s darabolt májat, tovább párolom.
Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort.

A tányérra sós krumplit szedek, mellépakolom a májat és egy almapaprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése