HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 23., szombat

Csőben sült tejfölös-sajtos brokkoli

Csőben sült tejfölös-sajtos brokkoli


Ezt akár vegetáriánusok is fogyaszthatják, mert nincs benne hús. Ennek ellenére finom. Bár én húsevő vagyok, azért néha ilyen étel is belefér az étrendembe.

Hozzávalók:


  • 1 db brokkoli
  • 1 pohár tejföl
  • vaj
  • 10 dkg trappista
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:


A rózsákra szedett brokkolit sós vízben megfőzöm.

Egy kivajazott serpenyőbe lerakom a brokkolit, ráteszem ízesítem borssal, szerecsendióval, meglocsolom a tejföllel, rászórom a reszelt sajtot a tetejére, s zsemlemorzsát szórok rá.

Sütőben aranysárgára pirítom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése