Fehérboros, tejfölös krumpli leves zöldségesen, lecsókolbásszal
Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.
Hozzávalók
- 1 szelet bacon
- 1 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 dkg krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 5 db kelbimbó
- 1 db nagy csiperkegomba
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 db babérlevél
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- szárított petrezselyem
- kakukkfű
- 1 l víz
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 10 dkg lecsókolbász
- 10 szál snidling
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a répát, a gombát, s a paprikát szeletelem, a krumplikat felkockázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom, a kelbimbókat felezem.
A kockára vágott bacont olajon megpirítom, ráteszem a hagymát, majd a krumplit és a répát, Kis idő után leveszem a tűzhelyről, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és liszttel, feleresztem vízzel.
Beleteszem a többi zöldséget, a babérlevelet, s közepes lángon főzöm
Amíg a leves fő, felszeletelem a kolbászt, felvágom a snidlinget..
Kb. 50 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beleteszem a kolbászt.
Amikor a kolbász is megfőtt, tálalok. Egy tányérba merek levest, s szórok rá a snidlingből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése