Csőben sült, tejfölös, sajtos, baconös karfiol
Erre a finomságra már nagyon vágytam, most végre elkészítettem.
Hozzávalók
- 1 db kisebb karfiol (kb 40 dkg)
- só
- ételízesítő (Vegeta)
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 3 dkg trapista
- 3 dkg füstölt sajt
- 2 dkg roquefort
- 3 szelet bacon
- 2 tk olívaolaj
- snidling
- chili
Elkészítés:
A karfiol torzsáját levágom, s beteszem egy lábasba, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, szórok bele Vegetát, s megfőzöm.
Közben lereszelem a sajtokat, s felvágom a bacont.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, beleteszem a karfiolt. Bekenem tejföllel, rászórom a sajtokat és a bacont.
Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 25 percig sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra- "00 C fok - és még 10 percig pirítom.
Amikor kész, szedek a tányérra, díszítem 3 szál snidlinggel, s egy chilivel.
P.S. A recept a Kapu, ill. Hírőzön 2015.02.24. Toplistájában:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése