Túrós csusza sok tejföllel, sok baconnel
Bár a csusza általában füstölt szalonnával készül, én most egy kicsit más ízre vágytam.- 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg aprított bacon
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 1 tk napraforgó olaj
- 1 újhagyma zöldje
- só
- őrölt fekete bors
A bacont egy serpenyőben az olajon kisütöm. Egy keveset félreteszek.
A tésztát lobogó forró sós vízben 6 percig főzöm, majd a kikapcsolt tűzhelyen még hőntartáson hagyom. A hagyma zöldjét felvágom.
A tésztát rászedem a sült baconra, hozzáadom a túrót és a tejfölt, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tésztából egy tányérra tésztát, sózom, borsozom, s szórok rá sült bacont és vágott újhagyma zöldjét.
Aki akar, tehet rá még tejfölt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése