Tejszínes, kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal
Egy finom tökfőzeléket csirkemellel?Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú tök fele
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- zöldségles kocka
- őrölt fekete bors
- cukor
- tejszín
- 0,5 csirkemell
- liszt
- olaj
- tejföl
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot aprítom. A csirkemellet csíkokra vágom.Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.
Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, rakok rá csirkemellet, s tejfölt. S ha még maradt, egy szál kaprot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése