HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 28., péntek

Tejszínes, kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Tejszínes, kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Egy finom tökfőzeléket csirkemellel?

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • zöldségles kocka
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • 0,5 csirkemell
  • liszt
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot aprítom. A csirkemellet csíkokra vágom.

Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom  a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot.  Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt. 
Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra  tökfőzeléket, rakok rá csirkemellet, s tejfölt. S ha még maradt, egy szál kaprot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése