Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika bacon köntösben, sajttal megszórva, vele sült krumplival
Mutatós, színes és finom étel, melyet könnyű elkészíteni.Hozzávalók :
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 2 doboz (21 dkg) kacsamáj-
pástétom - 3 db tojás
- 2 szál újhagyma zöldjével
- petrezselyem
- 6 szelet baconszalonna
- 6 db közepes krumpli
- 1 db paradicsom
- 5 dkg trapista
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregánó
- 2 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- olívaolaj
A tojást és a krumplit megfőzöm.
Közben a paprikákat megskalpolom, a csumáikat eltávolítom. A pástétomot összekeverem a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel és újhagymával.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, erre szeletelem a megpucolt krumplit, sózom, megszórom borssal és kakukkfűvel. A krumpliágyra helyezem a paprikákat, mindegyikbe teszek főtt tojást, megtöltöm a pástétommal, betekerem a baconba. Mellé helyezem a paprikák sapkáját, a négybevágott paradicsomot és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 45 percig sütöm.
A sajtot lereszelem, a hagymazöldet aprítom.
A sajtot rászórom a paprikákra, s további 10 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s megpirítom a sajtot. Mikor kész, rászórom a zöldet.
Tálalok. A tányérra szedek krumplit és paradicsomot, valamint egy paprikát, amit félbevágok. Díszítem egy rozmaringággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése