HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 2., vasárnap

Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika bacon köntösben, sajttal megszórva, vele sült krumplival

Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika bacon köntösben, sajttal megszórva, vele sült krumplival

Mutatós, színes és finom étel, melyet könnyű elkészíteni.

Hozzávalók :
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 doboz (21 dkg) kacsamáj-
    pástétom
  • 3 db tojás
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • 6 szelet baconszalonna
  • 6 db közepes krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg trapista
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • olívaolaj
Elkészítés:

A tojást és a krumplit megfőzöm.

Közben a paprikákat megskalpolom, a csumáikat eltávolítom. A pástétomot összekeverem a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel és újhagymával.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, erre szeletelem a megpucolt krumplit, sózom, megszórom borssal és kakukkfűvel. A krumpliágyra helyezem a paprikákat, mindegyikbe teszek főtt tojást, megtöltöm a pástétommal, betekerem a baconba. Mellé helyezem a paprikák sapkáját, a négybevágott paradicsomot és beteszem a 180 C fokra előmelegített  sütőbe, s légkeverésen 45 percig sütöm.

A sajtot lereszelem, a hagymazöldet aprítom.

A sajtot rászórom a paprikákra, s további 10 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s megpirítom a sajtot. Mikor kész, rászórom a zöldet.

Tálalok. A tányérra szedek krumplit és paradicsomot, valamint egy paprikát, amit félbevágok. Díszítem egy rozmaringággal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése