HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 24., hétfő

Húsleves kacsa farhátból metélttésztával

Húsleves kacsa farhátból metélttésztával

A kacsás kása előzménye: húsleves.

 Hozzávalók :
  • 2 db kacsafarhát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 0,5 fej karalábé
  • 0,5 fej kicsi zeller
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemlevél
  • egész fekete bors 
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 1 csésze finommetélt

Elkészítés: 

A farhátakat kettévágom, egy fazékba teszem felöntöm vízzel, fűszerezem. Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.

Kifőzöm a tésztát. Amikor a farhát megfőtt, félreteszem a kásához.

A levesből merek, szedek hozzá tésztát, teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése