Húsleves kacsa farhátból metélttésztával
A kacsás kása előzménye: húsleves.Hozzávalók :
- 2 db kacsafarhát
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 0,5 fej karalábé
- 0,5 fej kicsi zeller
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- zellerlevél
- petrezselyemlevél
- egész fekete bors
- 1 db zöldségleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 1 csésze finommetélt
Elkészítés:
A farhátakat kettévágom, egy fazékba teszem felöntöm vízzel, fűszerezem. Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.
Kifőzöm a tésztát. Amikor a farhát megfőtt, félreteszem a kásához.
A levesből merek, szedek hozzá tésztát, teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése