Fehérboros, tejszínes szőlőkrémleves pekándióval
Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!Hozzávalók :
- 40 dkg szőlő
- 1 ek vaj
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 3 gr vanillin-cukor
- só
- fehér bors
- 2 mentalevél
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 6 db Pecan Nuts
/pekándió
Elkészítés:
A szőlőt leszemezem.
A vajon megolvasztom a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózom, borsozom. s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével Felforralom. Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.
Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése