Fehérboros fokhagymakrémleves sajttal és pirítossal
Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek vaj
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tej
- 2 dl tésztafőzőlé
- 1 db húsleves kocka
- petrezselyem
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- Trapista sajt
- 2 szelet toast kenyér
A hagymákat apróra vágom. Egy edényben vajon megpirítom a hagymákat, feleresztem a tészta főzőlevével, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem. Ha megfőtt, botmixerrel összekeverem, öntök bele tejet Visszaöntöm az edénybe, keverés mellet felforralom, öntök bele bort. A levest egy edénybe merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, s díszítem petrezselyem levéllel. A pirított toasttal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése