Kunsági pacalpörkölt sós krumplival
Nem vagyok nagy pacalpörkölt-rajogó, de évente néhányszor szívesen megeszem.Bíbelődni azonban nincs sok kedvem vele. Bár ma már kapható konyhakészre előtisztított pacal, azért tanácsos még így is többször alaposan átmosni. A főzésről nem is beszélve. Látom lelki szemeimmel, amint drága feleségem kinyit minden létező ablakot, az egész házat befújja WC-illatosítóval, s közben jó hangosan mondogatja, már megint milyen büdöset kotyvasztott ez!Úgyhogy egy konzerv mellett döntöttem, amit egy kicsit feljavítottam. A "művelet"-et - pacal melegítést - nyitott ablakok, ajtók mellett hajtottam végre 3 perc alatt a nejem távollétében. Így talán a mai cirkusz elmarad, ha megjön.
Hozzávalók :
- 1 doboz (40 dkg) kunsági pacalkonzerv
- 2 db nagy krumpli
- 0,5 paradicsom
- 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
Egy edényben felteszem a vizet főni, sózom.
Közben megpucolom, s hasábokra vágom a krumplit. Vágok két szelet paradicsomot, s néhány karika paprikát.
Tányéron mikróban megmelegítem a pacal felét, megszórom borssal, paprikával. Szedek mellé krumplit, megsózom. Díszítem paprikával, paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése