HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 13., hétfő

Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal és reszelt sajttal

Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal és reszelt sajttal

Avokádót sokan csak nyersen fogyasztják, pedig sütve is finom. Elkészítése egyszerű, de az eredmény egy nagy élmény. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók :
  • 1 db avokádó fele
  • 1 db tojás
  • 1 szelet bacon
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 kis szál rozmaring
  • 1 db chili
  • reszelt sajt
  • 5 db fejes saláta levél
  • 6 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • olívaolaj
Elkészítés:

Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, s a talpánál levágok egy vékony szeletet,. belehelyezem egy serpenyőbe, melybe egy kevés olívaolajat locsoltam..  Sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ütök bele egy tojást,  teszek rá chilipaprikát. Melléteszem a négybevágott paradicsomot, s a felvágott bacont, rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, sózom, borsozom. 190 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 percig sütöm, majd rászórom a reszelt sajtot, s még 10 percig grill fokozaton 200 C fokon pirítom.

Egy tányéron elrendezem a salátaleveleket, s az olívabogyókat, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat, fűszerezem. Erre az ágyra helyezem az avokádót és a paradicsomokat, valamint a sült bacont.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése