HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 8., szerda

Baconös, kolbászos lecsó kolbásszal, tésztával

Baconös, kolbászos lecsó kolbásszal, tésztával

Bár sokféle lecsót feltettem már, ilyen lecsó még nem volt a blogomon

Hozzávalók :
  • 75 dkg lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika 
  • 2 db chilipaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg baconszalonna
  • napraforgóolaj
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 20 dkg penne
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt bors
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a bacont kockára vágom.

Egy nagy serpenyőben kevés olajon a bacont és a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, a fokhagymát, majd a paradicsomot.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.

Amikor a tészta és a lecsó is megfőtt, tálalok.

A tányérra szedek tésztát, rá lecsót.




2 megjegyzés:

  1. Bármilyen formában a lecsó megunhatatlan. Gyönyörűek a virágaid is Endre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én napokig ellenék lecsóval, számtalan formában lehet variálni.A virágok a kertből valók.

      Törlés