HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 18., szombat

Szardíniás, tojásos saláta

Szardíniás, tojásos saláta

Aki szereti a halas mediterrán ételeket, azoknak ajánlom. Könnyű, gyors, egészséges és még finom is.  

Hozzávalók:

  • 0,5 fejes saláta
  • 1 db (125 gr) paradicsomos szardínia konzerv 
  • 1 db tojás
  • 6 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • olívaolaj
  • 1 db  citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
Elkészítés:

 A tojást félkeményre megfőzöm.

A saláta leveleket letépkedem és egy tányérra elrendezem.  Ráteszem a felszeletelt tojást, a szardíniákat, olívabogyókat, a felszeletelt paradicsomot, a zöldpaprikát és az újhagymát. Fűszerezem, facsarok rá citromot, s meglocsolom olívaolajjal.

Vajas zsemlével, vörösborral fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése