HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 6., vasárnap

Zöldséges húsleves pulykanyakból

Zöldséges húsleves pulykanyakból

Hozzávalók :
  • 4 db pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db kicsi karalábé
  • 1!2 db kicsi zeller
  • 1 db fehér retek
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db szárnyas húsleves kocka
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 köteg petrezselyem
  • 1 marék cérnametélt (8 tojásos Gyermely tészta)
Elkészítés:

A nyakat alaposan megmosom, beteszem egy nagy lábasba.. A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret hosszúkásra,  a többit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Közben kifőzöm a tésztát.

Tálaláskor teszek a tányérba tésztát, s merek rá a levesből. Vágok bele chilipaprikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése