HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 15., kedd

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal


Kiadós, tartalmas leves, akár egytálnak is elmegy.

Hozzávalók:


  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 köteg petrezselyem 
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász 
  • liszt
  • tejföl 
  • olíva olaj

  • Elkészítés: 

    A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom,  a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra  vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.

    Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.


    4 megjegyzés:

    1. Nagyon gazdag krumplileves, nagyon finom lehet!:))

      VálaszTörlés
    2. Nagyon guszta, jó régen főztem már én is ilyen krumplilevest!

      VálaszTörlés
    3. Nagyon jól néz ki!
      Rég ettem ilyent! :)

      VálaszTörlés
    4. Örülök, hogy tetszik. Miután most kemény télnek nézünk elébe, az ilyen tartalmas leves jól jöhet. Próbáljátok ki!.

      VálaszTörlés