HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 4., vasárnap

Fekete kagyló fehérboros gombás lecsóval spagettivel

Fekete kagyló fehérboros gombás lecsóval spagettivel

Hozzávalók :
  • 25 dkg fekete kagyló 
  • 1/2 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 db hegyes csípős paprika
  • 1/2 db lecsó paprika
  • 1 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli 
  • 3 db kisebb csiperke gomba
  • chili paprikás olíva bogyó
  • petrezselyem levél
  • fodros petrezselyem levél
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • Oregano
  • chili szósz
  • fehér bor
  • spagetti
Elkészítés:

A kagylókat alaposan megmosom, megpucolom, majd sós vízben áztatom, többször átöblítem.
A tésztát sós vízben felteszem főni, kb. 11 percig al dente főzöm.
Közben elkészítem a lecsót egy serpenyőben, hozzáadom a gombát, az olívabogyókat, bazsalikomot  és a petrezselymet, fűszerezem. Beleteszem a kagylókat, együtt főzöm, beleöntöm a fehérbort, majd összekeverem a spagettivel.
Tálaláskor teszek rá petrezselyem és bazsalikom leveleket.





2 megjegyzés:

  1. Hol szerzed be a chili paprikás olíva bogyót? Több receptedben láttam, de még sosem találkoztam vele boltban, sem itthon, sem külföldön!

    VálaszTörlés
  2. Én a budaörsi Auchan-ba járok vásárolni, ott kapható. Miután az olívabogyót és a chilit is szeretem, így együtt kiváló párosítás.

    VálaszTörlés