Fekete kagyló fehérboros gombás lecsóval spagettivel
Hozzávalók :- 25 dkg fekete kagyló
- 1/2 db vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1/2 db hegyes csípős paprika
- 1/2 db lecsó paprika
- 1 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 3 db kisebb csiperke gomba
- chili paprikás olíva bogyó
- petrezselyem levél
- fodros petrezselyem levél
- bazsalikom
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- Oregano
- chili szósz
- fehér bor
- spagetti
A kagylókat alaposan megmosom, megpucolom, majd sós vízben áztatom, többször átöblítem.
A tésztát sós vízben felteszem főni, kb. 11 percig al dente főzöm.
Közben elkészítem a lecsót egy serpenyőben, hozzáadom a gombát, az olívabogyókat, bazsalikomot és a petrezselymet, fűszerezem. Beleteszem a kagylókat, együtt főzöm, beleöntöm a fehérbort, majd összekeverem a spagettivel.
Tálaláskor teszek rá petrezselyem és bazsalikom leveleket.
Hol szerzed be a chili paprikás olíva bogyót? Több receptedben láttam, de még sosem találkoztam vele boltban, sem itthon, sem külföldön!
VálaszTörlésÉn a budaörsi Auchan-ba járok vásárolni, ott kapható. Miután az olívabogyót és a chilit is szeretem, így együtt kiváló párosítás.
VálaszTörlés