HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 7., szerda

Currys, zöldséges vörösboros fekete kagyló rizzsel

Currys, zöldséges vörösboros fekete kagyló rizzsel (saját kreáció)

Hozzávalók :
  • 25 dkg fekete kagyló
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma szárastúl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős hegyes paprika
  • 1/2 étkezési  paprika
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5-6 db cocktail paradicsom
  • 6 db csiperke gomba
  • 1 db cukkini
  • őrölt fehér bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • curry
  • tej
  • tejföl
  • vörös bor
  • petrezselyem
  • koriander
  • olíva olaj
Elkészítés: 

A kagylót alaposan megtisztítom, megmosom, többször átöblítem, sós vízbe beáztatom.
Megfőzöm a rizst.
A hagymát, fokhagymát apróra, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom. A paradicsomot darabolom, a petrezselymet, koriandert apróra vágom, a gombákat és a cukkinit szeletelem.
Egy serpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem (a curryból jó sokat szórok rá), tovább dinsztelem. Rárakom a kagylókat, kis idő elteltével öntök rá bort, végül  tejet, s készre főzöm. Ekkor keverek hozzá tejfölt. 
Tálaláskor egy tányérra rakok egy kupac rizst, mellé pakolom az ételt, a szaftjából is kanalazok rá, curryval ismét megszórom,  és díszítem petrezselyem levéllel.




1 megjegyzés: