Currys, zöldséges vörösboros fekete kagyló rizzsel (saját kreáció)
Hozzávalók :- 25 dkg fekete kagyló
- 1/2 db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma szárastúl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 db csípős hegyes paprika
- 1/2 étkezési paprika
- 1/2 kápia paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 5-6 db cocktail paradicsom
- 6 db csiperke gomba
- 1 db cukkini
- só
- őrölt fehér bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- curry
- tej
- tejföl
- vörös bor
- petrezselyem
- koriander
- olíva olaj
A kagylót alaposan megtisztítom, megmosom, többször átöblítem, sós vízbe beáztatom.
Megfőzöm a rizst.
A hagymát, fokhagymát apróra, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom. A paradicsomot darabolom, a petrezselymet, koriandert apróra vágom, a gombákat és a cukkinit szeletelem.
Egy serpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem (a curryból jó sokat szórok rá), tovább dinsztelem. Rárakom a kagylókat, kis idő elteltével öntök rá bort, végül tejet, s készre főzöm. Ekkor keverek hozzá tejfölt.
Tálaláskor egy tányérra rakok egy kupac rizst, mellé pakolom az ételt, a szaftjából is kanalazok rá, curryval ismét megszórom, és díszítem petrezselyem levéllel.
Látványra is guszta
VálaszTörlés