HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 5., hétfő

Fehérboros tejszínes gombakrémleves pirítossal

Fehérboros tejszínes gombakrémleves pirítossal

Hozzávalók :

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • liszt
  • 1 kocka erőleves
  • őrölt fekete bors
  • kurkuma
  • szerecsendió
  • petrezselyem zöld
  • tejszín
  • tejföl
  • fodros petrezselyem
  • 1/2 zsemle
Elkészítés: 

A hagymát apróra vágom a gombát szeletelem, az újhagymát karikákra vágom. Egy serpenyőben vajat olvasztok, ráteszem a gombát és a hagymákat, megdinsztelem. Néhány szép darabot félreteszek. A többit fűszerezem, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, szórok rá egy kevés lisztet, adok hozzá 5 dl vizet, s megfőzöm. Egy botmixerrel összekeverem. Öntök bele tejszínt, felforralom, öntök bele fehér bort. Megpirítok egy fél zsemlét, vajjal megkenem.
Tálaláskor a tányérba merem a levest, a közepére tejfölt rakok, díszítem fodros petrezselyem levéllel, körberakom a sült gombával, s újhagymával, s mellé helyezem a zsemlét.



1 megjegyzés: