Fehérboros tejszínes gombakrémleves pirítossal
Hozzávalók :- 25 dkg csiperke gomba
- 1/2 vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- liszt
- só
- 1 kocka erőleves
- őrölt fekete bors
- kurkuma
- szerecsendió
- petrezselyem zöld
- tejszín
- tejföl
- fodros petrezselyem
- 1/2 zsemle
A hagymát apróra vágom a gombát szeletelem, az újhagymát karikákra vágom. Egy serpenyőben vajat olvasztok, ráteszem a gombát és a hagymákat, megdinsztelem. Néhány szép darabot félreteszek. A többit fűszerezem, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, szórok rá egy kevés lisztet, adok hozzá 5 dl vizet, s megfőzöm. Egy botmixerrel összekeverem. Öntök bele tejszínt, felforralom, öntök bele fehér bort. Megpirítok egy fél zsemlét, vajjal megkenem.
Tálaláskor a tányérba merem a levest, a közepére tejfölt rakok, díszítem fodros petrezselyem levéllel, körberakom a sült gombával, s újhagymával, s mellé helyezem a zsemlét.
Nekem nagyon ízlene ez a leves, harmonizál minden benne!
VálaszTörlés