Vörösboros resztelt csirkemáj petrezselymes sült krumplival, jégsalátával
Hozzávalók :- 25 dkg csirkemáj
- 2 szelet császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- újhagyma szára
- 3 db fokhagyma gerezd
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db chili paprika
- 12 db koktélparadicsom
- őrölt fekete bors
- majoranna
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- őrölt piros paprika
- vörös bor
- só
- 9 db újkrumpli
- petrezselyem
- olíva olaj
- jégsaláta
- citromlé
A krumplikat megpucolom, s felteszem főni egy serpenyőben kevés vízen héjastul.
A csirkemájakat alaposan, több vízben megmosom, kettévágom.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom. Az újhagyma szárakat, a paprikákat karikára vágom. A császárszalonnát csíkokra vágom.
Elkészítem a jégsalátát. Egy tálba beleteszem az összetépdesett salátaleveleket, sózom, borsozom, szórok rá fokhagymás petrezselyem fűszerkeveréket, meglocsolom citromlével, olíva olajjal, s beteszem a hűtőbe.
Egy serpenyőben olíva olajon a szalonnát és a hagymákat dinsztelem, pirítom, hozzáadom a paprikákat.
Közben a krumplikat, melyek már csaknem megfőttek, meglocsolom olíva olajjal, s megsütöm.Teszek rá petrezselyem zöldjét.
A hagymára és a paprikákra ráteszem a koktélparadicsomokat, a májakat, 2-3 percig nagy lángon sütöm, rádobom az apróra vágott petrezselymet és a karikákra vágott újhagyma zöldjét, fűszerezem borssal, majorannával, fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, a végén piros paprikával. Meglocsolom vörös borral.
Tálaláskor teszek a tányérra krumplit, mellé a májat, sózom. Díszítem petrezselyemzölddel. Jégsalátából készített salátával fogyasztom, s vörös bort (Egri bikavér) iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése