HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 17., szombat

Vörösboros resztelt csirkemáj petrezselymes sült krumplival, jégsalátával

Vörösboros resztelt csirkemáj petrezselymes sült krumplival, jégsalátával

Hozzávalók :
  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • újhagyma szára
  • 3 db fokhagyma gerezd
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 12 db koktélparadicsom
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • őrölt piros paprika
  • vörös bor
  • 9 db újkrumpli
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • jégsaláta
  • citromlé
Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, s felteszem főni egy serpenyőben kevés vízen héjastul.
A csirkemájakat alaposan, több vízben megmosom, kettévágom.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom. Az újhagyma szárakat, a paprikákat karikára vágom. A császárszalonnát csíkokra vágom.
Elkészítem a jégsalátát. Egy tálba beleteszem az összetépdesett salátaleveleket, sózom, borsozom, szórok rá fokhagymás petrezselyem fűszerkeveréket, meglocsolom citromlével, olíva olajjal, s beteszem a hűtőbe.

Egy serpenyőben olíva olajon a szalonnát és a hagymákat dinsztelem, pirítom, hozzáadom a paprikákat.
Közben a krumplikat, melyek már csaknem megfőttek, meglocsolom olíva olajjal, s megsütöm.Teszek rá petrezselyem zöldjét.

A hagymára és a paprikákra ráteszem a koktélparadicsomokat,  a májakat, 2-3 percig nagy lángon sütöm, rádobom az apróra vágott petrezselymet és a karikákra vágott újhagyma zöldjét, fűszerezem borssal, majorannával, fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, a végén piros paprikával. Meglocsolom vörös borral.

Tálaláskor teszek a tányérra krumplit, mellé a májat, sózom.  Díszítem petrezselyemzölddel. Jégsalátából készített salátával fogyasztom, s vörös bort (Egri bikavér) iszom hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése