Saslik zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók :- 30 dkg sovány sertés hús
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db cukkini
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- grill fűszerkeverék
- rizs
- petrezselyem
A húst kockára vágom, fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal, vágok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe legalább egy napra.
Másnap a zöldségeket megmosom. A cukkini végeit levágom, háromba szeletelem. A hagymát megpucolom, ugyancsak három részre vágom.
Az előre beáztatott rizst felteszem főni. A húsokat feltűzöm három nyársra.
Egy nyél nélkülii serpenyőbe olajat öntök, belé helyezem a nyársakat és a zöldségeket, fűszerezem. Majd felteszem őket lefedve párolni. Egy idő után leveszem a fedőt, s tovább sütöm. Amikor már eléggé megsült, megfordítom a serpenyő tartalmát. A végén rövid időre beteszem a sütőbe grill fokozatra.
Tálaláskor teszek a tányérra rizst, egy pálca saslikot, s minden zöldségből egyet, s díszítem a rizst petrezselyem zölddel.
Eredetileg ezt az étel grill sütőn akartam elkészíteni. A régi grill a teraszon árválkodik, az új - a másfél hónappal ezelőtti "vérrel verítékkel" történő összeszerelése óta még mindig a nappalit "díszíti". A feleségem még mindig nem döntötte el, hogy mi legyen, hová kerüljön az új szerzeménye, én pedig nem kívánom az új játékszert használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése