HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 19., hétfő

Csirkemájjal, gombával töltött karalábé

Csirkemájjal, gombával töltött karalábé

Hozzávalók :
  • 3 db új karalábé levelestül 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma szárastul
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csirkemáj
  • 2 db csiperkegomba
  • chili paprika
  • petrezselyem
  • 1/2 tasak rizs
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
  • 10-15 koktélparadicsom
  • füstölt sajt
  • vaj
  • olíva olaj
Elkészítés:

A karalábékat félbevágom, megpucolom, a belsejüket kanállal kikaparom (ebből, s a levelekből majd leves készül).
A vöröshagymát és a fokhagymákat, valamint a gombákat megpucolom, s a petrezselyemmel apróra vágom, az újhagymát, chilit karikára vágom. A sajtot lereszelem.
A csirkemájat alaposan több vízben megmosom, felvágom. A rizst felteszem főni.
Egy nyél nélküli serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, a gombát, a chilit, majd a májat, fűszerezem (a sózás kivételével).
Egy keverőtálba átteszem az egészet, hozzáadom a rizs felét, mikor kihűlt, a tojást, összekeverem
A serpenyőbe teszek vajat, belehelyezem a karalábékat, sózom, borsozom, beleteszem a koktélparadicsomokat, öntök hozzá egy kevés vizet, s fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha, megtöltöm, s beteszem az előmelegített sütőbe. Egy idő után szórok rá reszelt sajtot, s grillfokozaton aranybarnára sütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra 2-3 db töltött karalábét, mellé rizst pakolok, sózom, díszítem petrezselyem zölddel.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Igen finom lehet a máj gombával és a jó fűszerekkel!A máj a sütőben nem fröcsköl?

    VálaszTörlés
  2. Hát ezt jól megtömted ízekkel!))

    VálaszTörlés
  3. Csupa finomságot készítettél, mióta nem jártam erre. És a szép lányok, a jó italok sem hiányoznak, akkor minden rendben :D

    VálaszTörlés
  4. A máj nem fröcsköl, hiszen egy masszává lett a rizzsel, gombával és tojással, s elő is lett sütve.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Mari! Örülök, hogy visszatértél. Már hiányoztál. Igyekeztem magam a finomságokkal kényeztetni, s a szép lányok sem hiányozhattak.

    VálaszTörlés