Csirkemájjal, gombával töltött karalábé
Hozzávalók :- 3 db új karalábé levelestül
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma szárastul
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csirkemáj
- 2 db csiperkegomba
- chili paprika
- petrezselyem
- 1/2 tasak rizs
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
- 10-15 koktélparadicsom
- füstölt sajt
- vaj
- olíva olaj
A karalábékat félbevágom, megpucolom, a belsejüket kanállal kikaparom (ebből, s a levelekből majd leves készül).
A vöröshagymát és a fokhagymákat, valamint a gombákat megpucolom, s a petrezselyemmel apróra vágom, az újhagymát, chilit karikára vágom. A sajtot lereszelem.
A csirkemájat alaposan több vízben megmosom, felvágom. A rizst felteszem főni.
Egy nyél nélküli serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, a gombát, a chilit, majd a májat, fűszerezem (a sózás kivételével).
Egy keverőtálba átteszem az egészet, hozzáadom a rizs felét, mikor kihűlt, a tojást, összekeverem
A serpenyőbe teszek vajat, belehelyezem a karalábékat, sózom, borsozom, beleteszem a koktélparadicsomokat, öntök hozzá egy kevés vizet, s fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha, megtöltöm, s beteszem az előmelegített sütőbe. Egy idő után szórok rá reszelt sajtot, s grillfokozaton aranybarnára sütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra 2-3 db töltött karalábét, mellé rizst pakolok, sózom, díszítem petrezselyem zölddel.
Nagyon guszta! Igen finom lehet a máj gombával és a jó fűszerekkel!A máj a sütőben nem fröcsköl?
VálaszTörlésHát ezt jól megtömted ízekkel!))
VálaszTörlésCsupa finomságot készítettél, mióta nem jártam erre. És a szép lányok, a jó italok sem hiányoznak, akkor minden rendben :D
VálaszTörlésA máj nem fröcsköl, hiszen egy masszává lett a rizzsel, gombával és tojással, s elő is lett sütve.
VálaszTörlésKedves Mari! Örülök, hogy visszatértél. Már hiányoztál. Igyekeztem magam a finomságokkal kényeztetni, s a szép lányok sem hiányozhattak.
VálaszTörlés