HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 15., csütörtök

Fehérboros zellerkrémleves, bruschetta-val, reszelt füstölt sajttal

Fehérboros zellerkrémleves, bruschetta-val, reszelt füstölt sajttal

Hozzávalók :
  • 1/2 zellergumó zölddel
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 db leveskocka
  • fehérbor (muskotályos)
  • tejföl
  • olíva olaj
  • füstölt sajt
  • toast kenyér
Elkészítés:

A hagymákat darabolom, vajon megdinsztelem. A zellert és a krumplit kockára vágom, a zeller leveleket felvágom, hozzáadom a hagymához, együtt tovább dinsztelem. Fűszerezem, felengedem vízzel, puhára főzöm, öntök hozzá bort. Botmixerrel összekeverem, kicsit darabosra hagyom és sűrűre, az állaga csaknem olyan, mint egy főzeléké. (Aki hígabbra szereti, az önthet hozzá még vizet, tejet, vagy főzőtejszínt.)
Egy szelet kenyeret megpirítok, s mindkét oldalát bedörzsölöm fokhagymával.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek a közepére tejfölt, díszítem újhagyma és petrezselyem levéllel, beleteszem a bruschettát, meglocsolom olívaolajjal.



5 megjegyzés:

  1. De jó kis ízkombináció a végeredmény! Tényleg guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta látványra is de gondolom nagyon finom lehet az íze!:)

    VálaszTörlés
  3. Molto carino il tuo blog!!:-))
    Complimenti un bacio
    Daiana

    VálaszTörlés
  4. Molto gracie per tue complimenti cara Diana!

    VálaszTörlés