Fehérboros zellerkrémleves, bruschetta-val, reszelt füstölt sajttal
Hozzávalók :- 1/2 zellergumó zölddel
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 db leveskocka
- fehérbor (muskotályos)
- tejföl
- olíva olaj
- füstölt sajt
- toast kenyér
A hagymákat darabolom, vajon megdinsztelem. A zellert és a krumplit kockára vágom, a zeller leveleket felvágom, hozzáadom a hagymához, együtt tovább dinsztelem. Fűszerezem, felengedem vízzel, puhára főzöm, öntök hozzá bort. Botmixerrel összekeverem, kicsit darabosra hagyom és sűrűre, az állaga csaknem olyan, mint egy főzeléké. (Aki hígabbra szereti, az önthet hozzá még vizet, tejet, vagy főzőtejszínt.)
Egy szelet kenyeret megpirítok, s mindkét oldalát bedörzsölöm fokhagymával.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek a közepére tejfölt, díszítem újhagyma és petrezselyem levéllel, beleteszem a bruschettát, meglocsolom olívaolajjal.
Nagyon guszta a tálalás is
VálaszTörlésDe jó kis ízkombináció a végeredmény! Tényleg guszta! :)
VálaszTörlésNagyon guszta látványra is de gondolom nagyon finom lehet az íze!:)
VálaszTörlésMolto carino il tuo blog!!:-))
VálaszTörlésComplimenti un bacio
Daiana
Molto gracie per tue complimenti cara Diana!
VálaszTörlés