HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 28., szerda

Töltött cukkini krumpliágyon, csőben sütve

Töltött cukkini krumpliágyon, csőben sütve

Hozzávalók :

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 4  db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 35 dkg sertés-marha darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • füstölt sajt
Elkészítés:
A rizst és a krumplit héjában megfőzöm. A hagymákat apróra vágom, olajon egy nyélnélküli serpenyőben megdinsztelem, majd hozzáadom a húst, együtt dinsztelem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy tálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Fűszerezem, összekeverem.
A cukkinit hosszában kettévágom, késsel bevagdosom, majd egy kiskanállal kiszedem a belsejét, hogy két csónakot kapjak.
A krumplikat megpucolom, s belekarikázom a serpenyőbe, sózom, borsozom, ráhelyezem a cukkiniket, s az ugyancsak kettévágott paprikát, valamint a cukkini belsejét. A cukkinit és a paprikát megtöltöm, jól felpúpozva, ami nem fér bele, melléteszem. A paradicsomot négy szeletbe vágom, ráteszem a cukkinikra.
A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverés fokozaton, körülbelül 35 percig sütöm. Közben megreszelem a sajtot, s rászórom az ételre. A serpenyőt visszateszem a sütőbe, s grillfokozaton még 7-8 percet sütöm.





5 megjegyzés:

  1. Jól hangzik nagyon, jöhetne holnap ebédre...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a töltött cukkinit,megkostólnám ebben a verzióban is:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, én is szeretem a töltött cukkinit.
    Nézz be hozzám, légy kedves, mert egy díj vár rád!

    VálaszTörlés
  4. Megint csináltál valami finomat. Szóval látom újra konyha közelében vagy!))

    VálaszTörlés