HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 15., csütörtök

Sangria blanca/White sangria

Sangria blanca/White sangria

Hozzávalók :
  • 1 üveg félédes fehérbor (Muskotály)
  • 5 cl brandy
  • cukor (opcionális)
  • 1/2 db nektarin
  • 1/4 db zöld alma
  • 1/2 körte
  • 1/2 szilva
  • 1/4 grapefruit
  • 1 szelet citrom
  • néhány szem szőlő
  • 1 csík grapefruit héja
  • menta levél
Elkészítés:

Egy kancsóba teszünk cukrot, s a feldarabolt, szeletelt gyümölcsöket,  beleöntjük a brandyt, felöntjük borral. Hűtőbe tesszük legalább egy félnapra. Fogyasztáskor önthetünk hozzá behűtött ásványvizet, vagy pezsgőt (én az utóbbit részesítem előnyben). A poharat díszítjük a karimáján cukorral, egy csík grapefruit héjjal, s teszünk bele mentalevelet.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Színvonalas megjelenés, jó fotók!
    Lehet, hogy a recepted alapján én is elkészítem.

    VálaszTörlés